Er zijn diverse punten te noemen zoals lage hypotheekrente maar er zijn meer punten waar je naar kunt kijken als het gaat om een ‘goede’ hypotheek.

Boetevrij aflossen

Mag je 10 of 20 procent boetevrij aflossen of misschien zelfs onbeperkt. De voorwaarden verschillen nog al eens per bank. Check het even voor je er een afsluit.

Hypotheek verhuizen

Wanneer rentes laag zijn ben je geneigd snel een hypotheek met de laagste rente af te sluiten. Maar controleer ook even of je de hypotheek kan meeverhuizen. Wanneer je naar enkele jaren weer gaat verhuizen en de hypotheek kan niet meegenomen worden dan kan het nog weleens nadelig voor je uitpakken. Zeker wanneer de rentestand weer een stuk hoger is.

Overlijden en een hypotheek

Vele verzekeren zich voor uitkering bij overlijden. Je kunt daarbij kiezen om de uitkering te minimaliseren waardoor je maandlasten een stuk lager worden. Denk hierbij wel aan de overige gezinsleden, zij moeten wel de vaste lasten kunnen blijven dragen.

Arbeidongeschiktheid

Wanneer je arbeidsongeschikt raakt dan kan het zijn dat je inkomen een stuk lager komt te liggen. Zijn je vaste lasten dan nog te betalen? Neem dit ook mee in de bijvoorbeeld de hoogte van je hypotheek.

Neem deze punten hierboven vooral mee wanneer je een hypotheek gaat afsluiten. Wij, Wonen&Welzijn hebben ook gespecialiseerde hypotheekadviseurs. Maak vrijblijvend een afspraak en voorkom over het hoofd geziene aspecten.