Goed nieuws voor tweeverdieners die samen een woning willen kopen. Zij kunnen in 2018 meer hypotheek krijgen omdat het 2e inkomen voor 70% meegeteld worden, vorig jaar was dit nog 60%.

Meer mogelijkheden voor starters in gemeente Maasdriel, Den Bosch etc.
Voor starters zijn er d.m.v. bijvoorbeeld de starterslening meer mogelijkheden; dit is een lening die verstrekt wordt door de gemeente waar men het huis koopt. Deze gemeente moet dan wel mee doen aan deze startersregeling, in de gemeente Maasdriel en ‘s-Hertogenbosch is dit momenteel zo. De uitvoering van de Starterslening wordt gedaan door de stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). Over deze lening hoeft de eerste 3 jaar geen rente betaald te worden. Maak voor meer informatie een vrijblijvende afspraak met onze adviseur.

Meer kopers komen in 2018 aanmerking voor NHG-hypotheek. De kostengrens voor een NHG-hypotheek in 2018 i verhoogd naar 265.000 euro, tot deze koopprijs kan een hypotheek nu met Nationale Hypotheekgarantie afgesloten worden. Voor de investering in energiebesparende maatregelen is de NHG-grens in 2018 nog verder gestegen naar maximaal 280.900 euro.

Meer informatie over wat u maximaal kunt lenen, uw oversluitmogelijkheden of andere vragen. Maak een vrijblijvende afspraak.