Kijk vóór 2023 nog naar je zorgverzekering

Past jouw zorgverzekering nog goed bij jou, of kan het goedkoper en beter geregeld worden?

Vergelijk nu uw zorgverzekering voor 1 januari.

Je kunt kiezen voor een andere basisverzekering en eventueel een aanvullende zorgverzekering. In de basisverzekering zit de meest essentiële zorg, zoals de kosten voor de huisarts, medicijnen en behandelingen in het ziekenhuis. Voor bijvoorbeeld tandartskosten, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen heb je vaak een aanvullende zorgverzekering nodig. De verzekeraars bepalen hun eigen prijsbeleid. Dit zorgt voor grote verschillen in premie tussen verzekeraars.

Let goed op je keuze wat betreft de basisverzekering. Er zijn 4 verschillende types:

  • Budget -> Een budgetpolis is een eenvoudige basisverzekering waarmee je vaak maar bij een beperkt aantal zorgverleners terecht kunt. Ga je naar een niet-geselecteerd ziekenhuis of niet-gecontracteerd zorgverlener? Dan worden de kosten maar voor een deel vergoed. Vaak is dit tussen de 65% en 75%.
  • Natura -> Kies je voor een zorgverzekering met een naturapolis? Voor een volledige vergoeding kun je dan alleen terecht bij zorgverleners met wie je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. Ga je hier niet naar toe? Dan worden de kosten maar voor een deel vergoed. Vaak is dit tussen de 75% en 80%.
  • Combinatie -> Deze polis kan gezien worden als een combinatie tussen de restitutiepolis en de naturapolis. Deze polis biedt in vele gevallen een volledige vergoeding, echter zijn er enkele uitzonderingen. Vaak is de vergoeding dan ook tussen de 75% en 80%.
  • Restitutie -> Bij een restitutieverzekering krijg je bij elke zorgaanbieder 100% van de wettelijk vastgestelde of marktconforme vergoeding en heb je dus meer keuzevrijheid. Je mag zelf je arts en andere zorgverleners kiezen.

Kies je zorgverzekering verstandig

Klik op de afbeelding hiernaast of de button hieronder voor onze handige zorgvergelijker en sluit hier direct je nieuwe zorgverzekering voor 2023 af

Zorgvergelijker