Kijk vóór 2024 nog naar je zorgverzekering

Past jouw zorgverzekering nog goed bij jou, of kan het goedkoper en beter geregeld worden?

Past jouw zorgverzekering nog goed bij jou, of kan het goedkoper of beter geregeld worden?

Vergelijk nu uw zorgverzekering voor 1 januari!

Je kunt kiezen voor een basisverzekering en evt aanvullende. In de basisverzekering zit de meest essentiële zorg, zoals de kosten voor de huisarts, medicijnen en behandelingen in het ziekenhuis. Voor tandartskosten, fysiotherapie en alternatieve geneeswijzen etc. heb je vaak een aanvullende zorgverzekering nodig. De verzekeraars bepalen hun eigen prijsbeleid, dit zorgt grote verschillen in premie tussen verzekeraars.

Let goed op je keuze wat betreft de basisverzekering. Er zijn verschillende types:

  • Budget -en naturapolis

Alleen de zorg van zorgverleners waarmee de verzekeraar een contract heeft, wordt volledig vergoed. Kies je voor een budget of naturapolis? Dan is jouw zorgkeuze beperkter. Waarom? Bij deze verzekeringsvorm  sluit de zorgverzekeraar contracten af met zorgverleners. Ga je naar een niet-gecontracteerd ziekenhuis of zorgverlener, dan krijg je vaak maar 65% tot 80% van de kosten vergoed. Het verschil tussen een budgetpolis en een naturapolis is dat er bij een naturapolis meer gecontracteerde zorgverleners zijn. Ook moet je bij een budgetpolis meer zelf (online) regelen. Bij planbare zorg moet soms verder gereisd worden voor een behandeling.

  • Combinatiepolis

Een combinatiepolis is een combinatie tussen een naturapolis en een restitutiepolis. Hierbij geldt dat voor sommige zorgsoorten recht is op zorg (zoals bij een naturapolis) en voor andere zorgsoorten recht op vergoeding (zoals bij een restitutiepolis).
Steeds meer zorgverzekeraars bieden een combinatiepolis aan. Het voordeel van een combinatiepolis is dat je meer keuzevrijheid hebt. De keuzevrijheid zit hem in de mate waarin je zelf je zorgverlener kiest én je zorgkosten volledig vergoed krijgt.

  • Restitutiepolis

Bij een zuivere restitutieverzekering ben je 100% vrij om je eigen zorgverlener te kiezen en krijg je bij elke zorgaanbieder een volledige vergoeding en heb je dus meer keuzevrijheid, tenzij het tarief buitensporig hoog is (bijvoorbeeld bij een dure privé kliniek).

Kies je zorgverzekering verstandig

Klik op de afbeelding of de button voor onze handige zorgvergelijker, vraag ons om advies of sluit hem hier zelf af!
Wil je onze hulp bel dan 073-6112356 of mail naar info@wonenenwelzijn.nl

Zorgvergelijker