Nederlanders kijken bij het afsluiten van hun vakantieverzekering vaak alleen naar de prijs en niet naar het soort verzekering. Hierdoor lopen ze het risico op forse extra kosten als er iemand ziek wordt of er een ongeluk gebeurt, waarschuwt Wijzer in geldzaken.

Bij het afsluiten van een reisverzekering kijkt een op de vier Nederlanders naar de prijs blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken. Ruim 20 procent laat bij de keuze voor zijn of haar reisverzekering zwaar meewegen of er een korting uit te slepen valt omdat hij of zij al andere verzekeringen bij de verzekeraar heeft.

Een volkomen menselijk automatisme, zegt emeritus-hoogleraar economische psychologie Fred van Raaij: “Hebben we een reisverzekering? Ja, dan is het goed.” Volgens hem accepteren mensen te snel dat het in orde is, terwijl er juist veel uitzonderingen in de polisvoorwaarden zitten.

Zo dekt niet iedere verzekering medische kosten in het buitenland, waardoor bijvoorbeeld een bezoek aan de afdeling spoedeisende hulp in de Verenigde Staten op een dure grap kan uitdraaien. Ook weten veel consumenten vaak niet dat reizen buiten Europa en extreme sporten niet standaard zijn opgenomen in de meeste verzekeringen.

bron: RTL Nieuws. https://www.rtlnieuws.nl/economie/home/reisverzekering-let-niet-alleen-op-de-prijs